zaterdag 20 juli 2019

KPF-Zeller en de Berlijns Blauwe NS 1215

KPF-Zeller Rollenbank
Omdat de spoorbaan vanwege de komende verhuizing (dit najaar) is afgebroken, moest er naar een oplossing gezocht worden, om de locomotieven zo nu en dan, even 'de benen te laten strekken'. Want zoals een oud Indiaans spreekwoord luidt: 'Stilstand is achteruitgang', is het niet goed voor de algehele conditie, als de locs te lang stilstaan.
Ik heb gekozen voor de rollenbank van KPF-Zeller in de uitvoering met led-verlichting. Niet echt noodzakelijk, maar wel geinig. Daarbij heb ik ook een paar extra rolbokken besteld. 
Er schijnt binnenkort ook een rolbok te verschijnen, waarmee je m.b.v. de computer en iTrain de snelheid van een loc kan ijken. Lijkt mij op zich handig, want dan heb je voor het afstellen de loc geen programmeerspoor meer nodig.
De NS 1215 (Märklin 37121)
Mede modelspoorder Jan ruimt zijn NS-materieel op (hij gaat over op alleen Zwitsers- en Duits materieel).. Ik heb de NS 1215, een al weer wat oudere MFX-loc (Märklin 37121); maar wel een schoonheid, van hem overgenomen.
De NS 1215 op de rollerbank
 De 1215 wordt de zusterloc van al aanwezige geel grijze NS 1211.
 Naast de 1215 is de Berlijns blauwe NS 1008 aanwezig.

Nieuwe modelspoorzolder voor de Lokaalspoor-6-baan
Hierboven werd al gesproken over de op handen zijnde verhuizing. Nog maar kort geleden was er de inmeetmiddag van het nieuwe huis. Op de foto de ruimte voor de nieuwe modelspoorbaan.

Video van de NS 1215 en de KPF Zeller rollenbank2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Wat een mooie ruimte komt er aan, geweldig! Die 1215 vind ik ook een erg fraaie lok, die staat hier ook op zolder. Die stond 2ehands te koop bij een treinenwinkel en mocht direct mee, terwijl ik meestal eerst een paar dagen tijd nodig heb om te beslissen en dan er achter te komen dat de lok al verkocht is, zoals me recent weer gebeurde met zo’n 1211, ook een hele fraaie lok.
Heb je al een baanplan bedacht? Ik ben zaterdag naar mede modelspoorder Michel geweest, daar leer je heel veel van, hoe de baan te bouwen. Leermomenten zijn bijvoorbeeld voldoende hoogteverschil tussen de niveaus in het schaduwstation, want treinen ontsporen of blijven stil staan, rails wordt vies. Geen klim of onderdoorgangen om in de baan te komen, dat gaat heel erg vervelen. Geen steile hellingen en rustig rijden, anders staan bepaalde wagens steeds naast de baan. En ga zo maar door!

Ad zei

@Frank, dank je wel. Het wordt inderdaad een mooie ruimte. Het verhaal over Michel heb ik zojuist, denk ik gelezen. Ik klikte de link van 'Miessie's..' op jouw weblog aan en las daar het ver van z'n klimspiraal. Wel groot, maar zag er heel mooi uit.
Ik al meerdere baanplannen bedacht, maar kon me tot deze week nog niet zo'n goede voorstelling van de zolderverdieping maken. Vooral vanwege de schuintes van het dak. Nu ik de ruimte heb gezien, wordt het allemaal wat eenvoudiger om een baanplan te maken.