zondag 14 augustus 2022

Koebenhavn H

Als je in het onderwijs werkt, heb je met enige regelmaat vakantie. En dat krijg je dan ook frequent te horen. Wanneer je er dan ook nog bij gaat vertellen, dat het lastig is om je vakantie te plannen, word je helemaal meewarig aangekeken. Enigzins heb ik daar wel begrip voor...
Een schamele uitleg is dit jaar dus wel op zijn plaats. Zes weken vakantie en dan maar een midweek naar Kopenhagen lijkt misschien wat beperkt, maar het rode beest (vanwege privacy redenen wil hij niet met naam en toenaam op dit treinenblog worden genoemd) maakt het ons lastig om vakantie te plannen.
Ruim twee jaar geleden zijn wij verhuisd. De rode kater is, in de eerste anderhalf jaar, zo'n 8x naar ons oude huis teruggelopen. Nu heeft hij blijkbaar zijn verhuizing geaccepteerd. Maar het blijft nog wel spannend. Onze labrador N. (wil ook niet met naam en toenaam genoemd worden) gaat graag mee met vakantie, maar daar doet de douane soms weer moeilijk over. De kinderen zijn inmiddels het huis uit... Dus werd het een hele klus om oppas voor het vee te regelen..
Het is dus Kopenhagen geworden! En ja wel met de trein! Vanaf station Gouda naar Koebenhavn H, zo'n 11,5 uur treinen.
Druk, warm, vertraging en 3 keer overstappen; maar desondanks toch wel een prettige- en relaxte manier van reizen.
Met de IC van Kopenhagen naar Hamburg Hbf, van Hamburg Hbf naar Osnabrúck Hbf...
Vanwege werkzaamheden op het baanvak Berlijn-Bad Bentheim in Osnabrück overstappen op de Eurobahn naar Hengelo Cs.
Het laatste stukje met de NS-IC naar Gouda.

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Voor de tropische temperaturen hoef je anno 2022 de achtertuin niet meer uit, daarvoor hebben we Spanje en Griekenland niet meer nodig. Een reisje naar Kopenhagen is wel erg leuk, ik ben daar 2 keer geweest, dat is een erg gezellige stad waar veel is te zien. En dan ook nog met de trein daarnaartoe, het is bijna briljant (de auto vind ik zelf toch wel erg comfortabel).
Ik hoop dat het kattebeest niet een 9e keer naar het oude huis is gewandeld tijdens jullie afwezigheid!

Ad zei

@Frank, het kattenbeest heeft bevestigd niet meer terug te willen. Hij heeft ermee ingestemd in het vervolg tijdens vakanties zijn intrek in de schuur te nemen. Daar heeft hij ook een riante slaapplaats. Voorwaarde is wel dat de verzorging optimaal geregeld is. Wij zijn nu met een coachinstraject bezig, om hem weer 's nachts buiten te laten blijven. Hij doet daarbij een beroep op het feit dat zijn beroepsgroep op het nachtleven is gericht. In zijn CAO heeft hij wel opgenomen in de herfst en winter binnen te willen slapen. Gelukkig is de hond niet zo stipt; op tijd een bak met voer, 4x p. d. uit en lekkere mand is prima.