zaterdag 4 januari 2014

Baan in uitvoering (26) - update niveau 3

Het is kerstvakantie 2013-2014 geweest. Traditioneel gezien is dit de vakantie om aan het spoor te werken. Toch valt dit elk jaar weer tegen. De feestdagen snoepen te veel tijd van vakantie af. Er blijft eigenlijk maar weinig tijd over om aan de trein te werken.
Tijdens deze vakantie ben ik vooral bezig geweest met de update van niveau 3 ( het oppervlak) van de Lokaalspoor-6-baan.
Het zwarte traject aan de onder rand en aan de linker kant is toegevoegd:

  • Rechts is er een klein emplacement (museumspoor) met een locloods en een opstelspoor getekend. Bij de locloods  komt een waterkolom en een kleine bekolingsinstallatie voor stoomlocs. Het opstelspoor is voor historisch materieel.
  • Het spoor naar links stijgt naar 6 cm boven niveau 3. Dan volgt er een brugtraject van 108cm lengte, om vervolgens aan te landen op een klein industrieterrein met twee opstelsporen en een kort parkeerspoor voor een (rangeer)loc. 
  • Beide emplacementen worden niet geëlektriciceerd en kunnen dus alleen met stoom- en dieseltractie bereden worden. Dat kan natuurlijk veranderen als er op de Lokaalspoor-6-baan e-locs gaan rijden met een 'last mile' uitrusting.
De komende tijd zullen deze twee emplacementen met voorrang worden uitgevoerd. De beide emplacementen liggen aan de rand van de spoortafel. Tijdens deze fase van de bouw is dit gedeelte nog goed bereikbaar.
Naast ontwerpen  is er ook nog aan de spoorbaan zelf gewerkt. Een deel van de constructie, waarop het industrie-emplacement wordt gebouwd is gerealiseerd.
De constructie is nog niet klaar; hier een detailfoto van de hoekconstructie.
Door het realiseren van de constructie voor het industrieterrein, worden ook de eerste contouren zichtbaar van de zuidelijke tunnelingang.

4 opmerkingen:

FRANK103 zei

Mooi werk en toch ben je ook behoorlijk opgeschoten, die last mile e-lok zou ik heerlijk bij de detailhandel laten liggen, er zijn toch hele mooie NS 6400 dieseltjes uitgebracht van rocky rail met geluid! Die misstaan echt niet bij jou op de spoorbaan! Misschien is het wel handig om een winnend staatlot te kopen of een huis in de straat waar de postcode kanjer valt, want ook Artitec heeft een NS 6300 aangekondigd en elotrains een ns elok 1500. Hachelijk!

Ad zei

Frank: Staatsloterij, Postcode loterij... Als je het groots aan wil pakken, moet je er wel aan meedoen. Ik heb mezelf een 'locstop' op gelegd (weet niet hoe dit in de praktijk gaat uitpakken; vermoed dat het maar van tijdelijke aard zal zijn).

FRANK103 zei

Oie Ad, een lokstop? Dat is mij nog nooit gelukt! Er komt zoveel fraais voorbij en eigenlijk vind ik het verzamelen van locomotieven het leukste!

Ad zei

Frank, ik ben bang dat ik met hetzelfde virus besmet ben en binnenkort misschien al weer de fout in ga.