Natuurlijk kan de hondenkop op deze open dag niet ontbreken. Zoveel jaren gezichtsbepalend voor de NS geweest.
In de groene kleurstelling, met gele snor, treinstel 386.
Ook 'de kameel', het voormalig directie dieseltreinstel is aanwezig.
'De Blokkendoos', het eerste elektrische treinstel van de NS is ook zo'n markante verschijning op de rails. In model (Roco) nog een wensmodel voor de Lokaalspoor6baan.
De werkplek van de machinist, in 'de Blokkendoos', is wat aan de krappe kant. De blik naar voren wat beperkt.
Het restauratie gedeelte met nog een echte bar en tafeltjes met lampjes, heel sfeervol. Heel wat beter dan de moderne treinstellen met, als het een beetje mee zit, een frisdrankautomaat. Of de Intercity compleet koffietrolley. Houdt het hele gangpad gedurende de reis bezet. Nee, geef mijn zo'n ouderwetse restauratie.
Zelfs de derde klas, met houten banken, heeft stijl.
Mooie poster van Heemaf, fabrikant van het elektrotechnische gedeelte voor 'de Blokkendoos' aan boord van een van de Blokkendoos-rijtuigen.
De stuurstand aan de andere zijde van het Blokkendoos-motorrijtuig.
Het openbaarvervoer in de Randstad is tegenwoordig prima geregeld. Met de Randstad rail zit je in no time vanuit bijv. Zoetermeer in het centrum van Den Haag. In dit geval de halte Voorburg/Leidschendam, waar de vestiging van NedTrain zich bevindt.
De Combino's van Alstom bewijzen hun diensten op het net van RandstadRail. Hier het (voorlopig) eindstation van 'Lijn 4' aan de Java straat in Zoetermeer. Het andere eindpunt van Lijn 4 is 'de Uithof in Den Haag.
De rails van de Randstaal Rail lopen vanaf de halte Java straat nu nog door tot aan de snelweg A12. Het ligt in de bedoeling dat de RandstadRail, via Pijnacker wordt doorgetrokken naar Rotterdam.