donderdag 21 juni 2012

Na regen komt zonneschijn...

Na sanering krijg je ook weer groei. Soms is dat zelfs de opzet van een fikse sanering; om kunnen te groeien! Zo ook bij Lokaalspoor 6. Er wordt geprobeerd meer lijn te krijgen in het bestand 'rollend materieel'. Voor de lezer van dit weblog is deze lijn misschien nog moeilijk te ontdekken. Ze hebben ook niet geheel ongelijk... Toch zijn er mooie dingen aangeschaft, waarvan nu een eerste presentatie.
Märklin 48056 - groot volume schuifwandwagon
De laatste aanwinst van Lokaalspoor 6. Bij het groot spoor is de wagon eigendom van het Hamburgse 'TRANSWAGGON'. 
De wagon ziet er goed afgewerkt uit. De opdruk is scherp weergegeven. Kleine details zijn al af fabriek aangebracht.
Ook aan de kopse einden kleurig aangezette details Op de schuifdeuren de gebruikelijke wagoninformatie.

Ter vergelijking de VAG-schuifwandwagen (Märklin 48031) van zo'n 7 jaar geleden. Ook een optisch gelukte wagon, welke een stuk eenvoudiger uitgevoerd.
De opschriften op de wagenbalk zijn eenvoudiger en minder scherp uitgevoerd. Bepaalde kleine details ontbreken.

Aan de kopse einden ook minder details; handgrepen enz.
Märklin 444333 - set met 3 NS lageboordwagons
Deze lage boordwagons zijn in minstens kleuren te zien geweest op het Nederlandse spoor.
Märklin 46972 - platte (rongen)wagon met shovel
Het mooie van de platte wagons en de lage boordwagons is de mogelijkheid om ze te beladen. Met een kraan kun je ze beladen en lossen. Dat maakt het spel met de trein alleen maar interessanter. Lokaalspoor 6 heeft daarom wel 'iets' met dit soort wagons. Als daarbij dan ook nog eens een aardig mode van een shovel wordt geleverd, is de verleiding moeilijk te weerstaan en wordt tot aanschaf besloten. Toch moet hier niet van een impulsieve aanschaf worden gesproken. Ook deze wagon past in het grotere geheel van de Lokaalspoor 6 filosofie. Wat een en kul eigenlijk om de aanschaf van gewoon 'een leuk wagonnetje' te rechtvaardigen! Spoorloos!

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Die 2 schuifwandwagens hebben weinig 'speelfunctie', die maken volgens mij onderdeel uit van een langere goederentrein met identieke wagens (VW onderdelen transport?). Open wagons zijn erg leuk, vooral in combinatie met een hijskraan of een containerkraan.
Maar ik ben benieuwd wat je voor aankoopbeleid bedacht hebt...

Ad zei

Frank,
De schuifwandwagens hebben op ich minder speelfunctie, dan de bakwagens. De speelwaade kun je natuurlijk wel vinden in het rijden met lange aaneengesloten treinen, het rangeren er mee, enz. Wat het aankoopbeleid betreft, dat blijft nog een beetje steken in het voorkomen van de impulsieve aankopen. Een veel voorkomende aandoening bij modelspoorders. Er helemaal aan ontkomen lukt mij trouwens ook niet. Soms zijn de verleidingen gewoon te groot. Er is zo veel moois te koop.