donderdag 19 maart 2020

Rijtuigenset voor de NMBS 20101

De NMBS loc 20101 heb ik al weer een aantal jaren in mijn bezit. Ik vind de loc, zeker qua kleurstelling een schoonheid. 
Al een tijd was ik op zoek naar de groene NMBS M2 rijtuigen van Märklin. Daar is lastig aan te komen. Ze staan namelijk al jaren niet meer in de catalogus.
Op de beurs in Houten ben ik wel al een paar keer de set tegen gekomen. De prijs stond me dan niet aan, of er waren gebreken.
Afgelopen week kwam ik Märklin set 4394 op Marktplaats tegen. Een set NMBS sneltreinrijtuigen (ik denk periode III/IV). Al snel had ik een deal met de Belgische aanbieder. Dit is een prima alternatief; een korte reizigers trein met een bagagerijtuigen en twee rijtuigen 3e klas. Precies wat ik zocht!
De NMBS 5504, eigenlijk een goederenloc, slaat ook geen gek figuur voor deze trein.

1 opmerking:

FRANK103 zei

Mooie aanwinst Ad!

Het zijn rijtuigen waarvan ik een Duitse variant heb voor achter een stomer, maar achter zo'n dieseltje kunnen ze ook heel goed! Helemaal als museumtrein, dan kan volgens mij bijna alles!

Volgens wikipedia was het in 1956 gedaan met 3e klasse in België, zie https://nl.wikipedia.org/wiki/M1_(spoorwegrijtuig). Dat maakt dit periode 2/3 rijtuigen, maar omdat ze zeker tot 1980 reden zou ik ze mooi tot museumtrein bestempelen. Want een mooie set is het zeker, die misstaat niet op jouw nog te bouwen spoortafel!