zaterdag 8 september 2018

Is Lokaalspoor 6 wel echt lokaalspoor?

De naam Lokaalspoor 6 klopt eigenlijk niet. Tenminste je verwacht dan een modelspoor baan met boemeltreintjes.
Kijk je naar het materieelbestand van de Lokaalspoor-6-baan, dan gaat hier vooral om hoofdlijn materieel.

Daar moest hoognodig iets aan gebeuren. En gelukkig bracht de lokale modelspoorleverancier de oplossing. Märklin brengt in een beperkte oplage de VSM Donderbus op de markt. Dus meteen maar drie VSM donderbussen besteld. Er ontbreekt nog wel een (VSM)bagage-donderbus. De plaatselijke leverancier vertelde dat er waarschijnlijk een VSM-vervolg komt. Hoe en wat kon hij nog niet vertellen.

En, ta da hier izzie dan; de Lokaalspoor-6-boemel!
Nog even een sfeer fotootje!

4 opmerkingen:

FRANK103 zei

Wat een uitzonderlijk doordachte aankoop Ad! Ook ik stond in de startblokken enkele van deze fraaie rijtuigen te kopen, tot ik de prijs van de wagentjes zag. Dat afgezet tegen de kans dat ze in een krat belanden omdat de tafel te vol staat. Maar fraai zijn ze zeker! Nb heb je ook die VSM 64 uit de goederentrein set van enkele jaren terug? Die past hier uitstekend bij!

Ad Trains zei

Frank, de VSM rijtuigen zijn niet duurder als hun DB-collega's. En die zijn inderdaad ook goed aan de prijs. Ik wilde echter een bijpassende trein bij m'n NS 5905. Ik vond de prijs van € 39, 95 p. ST. ook steeds te duur, tot ik deze VSM-rijtuigen zag en besloot om toch over te gaan tot aanschaf van 3 exemplaren. Soms moet het wat extra kosten om je doel te bereiken. Het is niet anders. De VSM goederentrein heb ik niet; maar kan me die nog wel vaag herinneren. De naam Lokaalspoor-6 is nu in ieder geval beter verklaren.
De echte verklaring verwijst echter meer naar mijn favoriete groep als oud-basisschoolleerkracht. Op dit moment ben ik echter niet meer het onderwijs werkzaam.

FRANK103 zei

Hoi Ad, het zijn fraaie wagentjes die zeker een verzamelwaarde hebben, een stammetje van 3 met in de toekomst een bagagewagen en een restauratiewagen maakt het dan helemaal een unieke trein. Leuk de achtergrond van een internet naam! Ben je wel weer van plan in het basisonderwijs te gaan werken? Hier bij ons zijn er nauwelijks onderwijzers op de baisscholen, het zijn allemaal juffen.

Ad Trains zei

Frank, ben inmiddels 61 en heb een paar jaar geleden een forse burn-out gehad. Sindsdien werk ik als begeleider dagbesteding op een zorgboerderij.