zondag 23 april 2017

V100 / BR 212 - Márklin 37005

(foto Märklin)

V100/BR 212

Het is niet de eerste V100 / BR 212  in locpark van Lokaalspoor 6. De eerste V100 was een Märklin 3672 (BR212 215-8). Deze locomotief heb ik eigenlijk al weer snel doorverkocht. De belangrijkste reden was eigenlijk wel de tegenvallende rij-kwaliteiten t.a.v. de andere locomotieven in het bestand van Lokaalspoor 6. Maar een vervanger van deze V100 moest er toch een keer van komen.
Het wachten was op een betaalbaar exemplaar met de techniek van nu; het hoeft alleen niet alle toeters en bellen. Met de Märklin 37005 hoop ik deze te hebben gevonden .

Kenmerken

Technisch gezien verschilt de Märklin 37005 nogal met de Märklin 3672:
  • Volledig nieuwe constructie.
  • Opbouw en onderstel van metaal.
  • Digital-decoder mfx.
  • Driepuntfrontsein en twee rode sluitseinen wisselend met de rijrichting.
  • Verlichting kan in beide rijrichtingen afzonderlijk woorden uitgeschakeld

Product

Model: Met Digital-decoder mfx. Geregelde hoogvermogenaandrijving met vliegwiel centraal ingebouwd. Alle 4 assen over cardan aangedreven. Antislipbanden. Driepuntsfrontsein wisselt met de rijrichting en 2 rode sluitseinen traditioneel in bedrijf, digitaal schakelbaar. Verlichting met warmwitte LED’s. Gedetailleerde bufferbalk. Opsteekbare remslangen meegeleverd. Lengte over buffers 14,1 cm.

YouTube-video V100/BR2123 opmerkingen:

FRANK103 zei

Zo'n 212 is een erg leuke lok, tot mijn schande moet ik bekennen dat deze bij mij ontbreekt. Ik denk dat ik wel zou gaan voor de versie met geluid, hoewel die meestal minder goed rijden dan de versies zonder geluid. De oud rode versie vind ik dan ook de mooiste, paar silberlingen of van die groene rijtuigen met middeninstap erachter maakt het dan af. Gefeliciteerd met je aanwinst Ad, erg fraai!

Ad zei

Frank, bedankt. De BR 212 is ook bij mij favoriet. Maar deze stond voor een mooi prijsje te koop. Bijkomend voordeel; hij maakt veel minder lawaai! 😃

koi seo zei

paar silberlingen of van die groene rijtuigen met middeninstap erachter maakt het dan af.


หนังตลก