zaterdag 29 oktober 2016

Siemens www.dispolok.com - Märklin 39356

Siemens Dispoloc was de dochteronderneming van Siemens Transportation Systems, verantwoordelijk voor de verhuur van locomotieven.
In 2006 is dochtereonderneming Dispolok  door Siemens verkocht aan MRCE (Mitsui Rail Consulting Europe).
De naamsverandering naar MRCE werd in  2008 uitgevoerd.
De Siemens Dispolok BR 1116, met als officiële bijnaam Taurus II, is een universele meerspanningsllocomotief, type ES 64 U2 gebouwd door Siemens Transportation Services\Siemens Railservices.
De Taurus – de nieuwe hoogvermogenlocomotief 
De oorspronkelijk voor de Österreichische Bundesbahnen (ÖBB) door Siemens Krauss-Maffei Lokomotiven GmbH geconstrueerde elektrische locomotief behoort tot de EuroSprinter-familie. Deze loc draagt de significante naam „Taurus”. Dit model ontwikkelde zich tot een eigen internationale locfamilie met verschillende varianten. Behalve de eerder gebouwde serie 1016 en de later daarbij gekomen tweesysteemvarianten van de serie 1116 van de ÖBB is deze locomotief intussen ook als serie 182 bij de Deutsche Bahn AG (DB) in gebruik. Daarbij komen nog de tot de Siemens-locpool behorende modellen van deze serie, die aan particuliere maatschappijen verhuurd zijn.
Deze locomotief is universeel, d.w.z. zowel voor het reizigers- als voor het zware goederenverkeer inzetbaar. Met een piekvermogen van 7000 kW bereikt deze moderne loc een maximum snelheid van 230 km/h. Door de zeer ruime inzetbaarheid is de Oostenrijkse versie even vaak in Duitsland te zien als omgekeerd de DB-versies in Oostenrijk hun diensten vervullen.
functies:
f1: rijrichtingafhankelijke verlichting
f2: Rijrichtingsafhankelijke schijnwerpers
f3: Geluidgenerator (persluchthorn)
f4: directe besturing / ingestelde vertraging en
gereduceerde maximumsnelheid
Dit is de tweede Taurus op de Lokaalspoor-6-baan. Ik kon de (gebruikte) loc voor een nette prijs aanschaffen. Alleen de koppelingen moeten vervangen worden door standaard Märklin kortkoppelingen
Voor de volledigheid de andere Taurus uit de Lokaalspoor-6-collectie..

    Elektrische locomotief.
  Link Märklin info

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Schitterende kleurstelling, deze Taurus van Dispolok, ik heb ooit in zo'n lok rondgelopen en in de cabine gekeken. Ik heb toch een tijd getwijfeld om de Railjet uitvoering te kopen, met bijbehorende rijtuigen, van Piko. Eén Taurus is immers geen Taurus, daar kan je er makkelijk meerdere van op de spoorbaan hebben!

Ad zei

Helemaal mee eens! De Vmax-Taurus is ook zo'n mooie.