zaterdag 27 september 2014

NS 2418 (Roco 68793)

NS 2418
De bruine NS 2445 (Roco 68790) is al sinds jaar en dag een onderdeel van de collectie diesellocomotieven van lokaalspoor 6. Af en toe werd er op Marktplaats gekeken, of er niet een voordelig exemplaar van de grijs/gele variant te koop werd aangeboden. Genoeg grijs/gele NS 2400-en werden aangeboden; maar niet aantrekkelijk genoeg qua prijs om aan te schaffen...
Soms moet je gewoon je tijd afwachten. Tot er zo'n NS 2400 voor een schappelijke prijs op je weg komt. De firma Zevenspoor bood een aantal 2400-varianten van Roco voor een aantrekkelijke prijs aan (z.g.n. uitloop arttikel van Roco).

Natuurlijk moest 'de locstop' daarvoor even opzij worden geschoven. De grijs/gele NS 2400 zijn jaren lang gezichtsbepalend geweest voor NS-goederen.
Deze 2400 is uitgerust met blauwe zwaailichten; later zijn deze, volgens mij, door rode zwaailichten vervangen ( om verwisseling met de hulpdiensten tegen te gaan).

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Mooie en nuttige aankoop Ad, deze lok mag natuurlijk niet ontbreken op de Nederlandse spoorbaan! De roco lokjes op mijn spoorbaan rijden doorgaans heel goed, je moet ze alleen niet uit elkaar moeten halen, dan mis je die handige marklin schroef. Gelukkig hoeft dat doorgaans ook niet, zodat ik je veel nuttige modelbaan kilometers toewens met dit fraaie machientje!

Ad zei

@Frank, bedankt. Demonteren vraagt inderdaad de nodige voorzichtigheid.Roco-locs hebben daarentegen over het algemeen een probleemloos rijgedrag. Veel onderhoud vragen ze niet.Deze uitvoering stond nog op het verlanglijstje. En omdat het een uitloop model was, kon ik niet anders dan tot aanschaf overgaan. Een mooie loc voor de VAM-trein.