zaterdag 12 januari 2013

V200.1 / BR221 (Märklin 3582) (3)

 


 
 
De eerste echte proefrit van de V200.1 / BR221. In nog steeds geen aantrekkelijk modellandschap. Dat zal nog wel een paar jaar duren, vrees ik. De locomotief stamt nog uit het analoge tijdperk. Ondanks zijn behoorlijke leeftijd ziet 'ie er nog uit als nieuw. Technisch gezien is de loc wat gedateerd, met name de verlichting. Toch zijn de rij-eigenschappen ronduit goed. De aankoop van deze Duitse loc is misschien voor de Nederlandse Lokaalspoor6-baan wat vreemd.
In de steeds verdergaande internationalisering van de spoorwegen past het echter wel.
Een exemplaar van de BR221-serie zou tegenwoordig zo maar bij een Nederlands museumspoorbedrijf kunnen rijden.
Tijdens hun actieve diensttijd schijnt de serie BR221 regelmatig in Arnhem bezoek te zijn geweest. Als jong modelspoorder heeft deze loc jarenlang op mijn verlanglijst gestaan. Het verlangen om een 'Deutsche Bundes Bahn diesel' te bezitten, werd de laatste tijd weer sterker (bij het ouder worden komen wel meer zaken uit de jeugd weer terug). Nu was het dan zover; een mooi model, voor een schappelijke prijs op Marktplaats. Ombouwen naar digitaal dus!
Als afsluiting van deze serie een filmpje van mijn Deutsche Bundes Bahn.

1 opmerking:

FRANK103 zei

Een geslaagde ombouw is altijd mooi! Het doorstralen van licht bij deze lok, daar hebben ze allemaal last van. Het aankleden van de baan is erg leuk om te doen, het ziet er al snel beter uit, en dan zien de filmpjes er ook realistischer uit, hoewel dit al een leuk filmpje was om te zien!

Uiteraard verwijs ik ook even naar mijn weblog....
http://frank1631.blogspot.nl/search/label/DB220