zaterdag 26 augustus 2023

Obergeschoss im Wüsstes Waldbahn; een reis door de Alpen in je eigen woonplaats!

Bovenstaande titel zet jullie lezers een beetje op het verkeerde been.
En dat is nu juist ook de bedoeling!
Want op die manier houd je de aandacht langer vast en dat is voor de lezers van dit blog al een hele klus (je aandacht er bij houden, dus). Sommige kijken uit beleefheid, andere weer uit een soort van medelijden, zo van: tjonge heb je nou niets anders om handen?
Wat dat betreft staat jullie 'trouwe volgers'van dit belog de komende jaren nog heel wat ontberingen te wachten...
Om jullie niet al te veel te belasten vandaag 'to the point' en geen langdradige verhalen (tenminste, ik ga het proberen).
Deze blog zoeken we het hoger op; we reizen af naar het Alpenland en zijn op bezoek bij (der, die of das) Obergeschoss im Wüsstes Waldbahn.
Geen lange reis in de auto, met veel stagnerende wegwerkzaamheden en de b.b.h. irritante files; nee lekker op 't fietsie een paar straten verder.
We zijn hier op bezoek bij bevriende modelspoorder Jan! En dit bezoek heeft een reden.
Die ...Bahn heeft zijn langste tijd gehad. Jan overweegt om die Bahn te gaan afbreken!
En om van deze Bahn toch voor het nageslacht te bewaren een korte reportage.
Nou ja, kort gaat niet helemaal lukken. Waarschijnlijk is, na het lezen van dit blog, weer het scrollwieltje van de muis versleten.
Jullie hebben dan ook pech; ik zit weer helemaal op m'n praat stoel en dwaal weer af van de kern van de zaak. Waar ging het allemaal eigenlijk over?
Oh ja, Jan wil dus een nieuwe baan gaan bouwen (boeiend!: hoor ik jullie denken). Deze Bahn mag dus m.i. gezien worden!
Er valt veel te genieten op deze modelspoorbaan.
Van Waldbahn t/m Haupt Bahnhof; het is allemaal te zien in/op Obergeschoss!
Een zolderbaan met allure!
Waarook de plaatselijke pakketbezorger zijn werk doet.
Met als kers op de Apfelstrudel een korte video (een Reel)!

2 opmerkingen:

FRANK103 zei

Mooie foto’s en briljant filmpje Ad! Laat ik nu afgelopen weekend naar Olten zijn geweest voor een historische treinen evenement, en zaterdag een rondrit van 2 uur in de Churchill (dubbele rode pijl) hebben gemaakt! Hopelijk maakt Jan weer een nieuwe Zwitserse baan, deze was in ieder geval geslaagd! Nb de erg fraaie OBB 1020 kan bijna probleemloos in Zwitserland rondrijden (de pantografen komen tegen de tunnelwanden aan), maar een Acts 6400 is wel een grensgeval. Daar heeft meneer Marklin toch een hele mooie G2000 van SBB cargo voor gemaakt!

Ad zei

@Frank, Jan is een zeer vrije denker op modelspoorsgebied. Hij laat zich niet dwingen door te krappe Zwitserse tunnelwanden en beperkingen op het gebied van spoorwegen. Zelf ben ik meer een fundamentelistisch spoorwegtype, al moet ik door al die meerstroomlocs ook steeds ruimdenkender gaan worden.