donderdag 5 januari 2017

NMBS/SNCB staaltreinen

serie 55
De NMBS/SNCB locs van de series 55 en 201 horen al een lange tijd tot het locbestand van de Lokaalspoor-6.  Er ontbraken alleen nog NMBS/SNCB wagons om een trein met een Belgische sleep te maken. Nu hoeft dat binnen de spoorwegen geen probleem te zijn; het spoor is een intenationaal gebneuren.
serie 201
Toch zijn er dit jaar een aantal Belgische goederenwagons aangeschaft. In de praktijk zal het er op neer komen dat deze wagons vooral door de serie 55 getrokken zullen worden. Voor de serie 201 ben ik nog  opzoek naar een set groene 'M' rijtuigen.  
  Märklin 4709
De eerste aanschaf betreft een drietal NMBS/SNCB telescoop wagons typt 'Shimms' voor het vervoer van coils (staalrollen).

Märklin 47205
De tweede aanschaf is een set van twee zeildoekwagons, ook voor het vervoer van  coils van B-cargo.Wat het tijdperk kloppen deze twee wagons niet zo bij het livrei van de loc's; maar dat hoeft in modelspoorland geen enkel probleem te zijn
De bovenstaande wagons passen prima bij de overige wagons voor het vervoer van staalproducten van Lokaalspoor 6.  Overigens moeten op de een aantal wagons nog de rongen worden aangebracht.

1 opmerking:

FRANK103 zei

Schitterende aankopen Ad, vooral die shimms vind ik erg fraai. Ik had begrepen dat die zeildoekwagens eigenlijk hetzelfde zijn, en ook voor het transport van rollen staal gebruikt worden. Maar dat deze makkelijker te beladen zijn dan die shimms.