vrijdag 22 februari 2013

Baan in uitvoering 21 - Naar een hoger niveau!

Ja, het klopt; Lokaalspoor 6 gaat letterlijk naar een hoger niveau. Nee, Lokaalspoor 6 is niet de band met de realiteit  verloren. Het zit namelijk zo: Het huidige niveau 0 is technisch gezien zo goed als klaar en functioneert naar behoren... (misschien wat meer geluk dan wijsheid).
De eerste stap naar het hoger gelegen niveau 1 (+16 cm) is in de voorjaarsvakantie gemaakt. De eerste stap bestaat uit het plaatsen van de dragers waarop niveau 1 gaat rusten. De bedoeling is om een  doosconstructie te maken. De dragers worden d.m.v. stalen hoeken op de basis tafel geschroefd. Deze techniek is ook op ander segment van de baan toegepast en levert een stevige en lichte  constructie op.
De meeste dragers zijn los op hun voorlopige plaats gezet. Hier en daar zal er nog wat geschoven moeten worden. Daarna worden met elkaar verbonden door dwarsliggers. Op deze dwarsliggers wordt niveau 1 vastgeschroefd. De dwarsliggers moeten ook voorkomen dat het plaatmateriaal van niveau 1 doorzakt. 
Voor niveau 0 is er gebruik gemaakt van plaatmateriaal van 18 mm. Voor niveau 1 wordt waarschijnlijk 12 mm dik plaatmateriaal gebruikt. Dat betekent dus dwarsliggers in de lengte en de breedte. 

Geen opmerkingen: