zaterdag 13 oktober 2012

NS 4906 video

 Een korte eerste indruk van NS 4906 (Märklin 37812)

3 opmerkingen:

FRANK103 zei

Hoi Ad,

het is een erg mooie lok geworden! Het geluid is zo te horen ook uitstekend, en die rookgenerator maakt het echt af. Een juweeltje dus!

Is het nu niet heel verleidelijk jouw Ludmilla te voorzien van een geluidsmodule? (60948, rond 80 euro bij de duitse handelaren).

Ad zei

Ha Frank,
Ik moet prioriteiten stellen. Ik heb nog een Märklin NS 1100 met een defecte decoder staan van Uhlenbrock. Die wil ik vervangen door een ESU-decoder, alleen de firma Zevenspoor heeft deze decoders momenteel niet op voorraad. Daarnaast hoop ik eind dit jaar nog de NS dubbeldekker te ontvangen en eigenlijk wil ik dan de NS 1702 ( met nog een oude Motorola 1 decoder) wil ik deze loc dan ook updaten met een MFX decoder. Daarnaast staat inderdaad de LUdmilla op op nummer 3 voor een nieuwe decoder met geluid. Hoe zijn juow ervaringen met de ESU decoders? De Zevenspoor eigenaar vindt ze goed, ze hebben MFX en de prijs is netjes.

FRANK103 zei

Hoi Ad,

ik heb 2 ESU V4.0 decoders, deze zijn lastig af te regelen, en eigenlijk dus niet zo goed. Harlaar had geadviseerd de ESU MFX V4.0 te kopen, die hadden deze problemen niet. Maar helaas was ik eigenwijs....

Ik zou jouw loks dus voorzien van de ESU MFX V4.0 decoder, en daarbij ook investeren in een Marklin hoogvermogen set (5 polig rotor, motorschild en koolborstels) van ongeveer 30 euro (25 bij C-rail Maikel op marktplaats). Dat levert nog beduidend betere rijeigenschappen op en is goedkoper dan ombouwen naar 5polig met onderdelen van ESU. Nadeel is uiteraard dat je ongeveer 60 euro in een lok moet investeren.
Ik heb nu één 1200 en één 1100 (oud model) omgebouwd met deze marklin ombouwset en een ESU V3.0, die rijden nu uitstekend, waar ze met een 3 polig rotor nog matig reden.

Mijn ervaringen met ESU decoders zijn dus goed, maar ombouwen naar 5 polig maakt ze nog beter.

De beste loks blijven echter de loks die door marklin geleverd werden met een hoogvermogen (5 polig) aandrijving en decoder. Die rijden zonder uitzondering bij mij heel goed.
Afrader zijn TAMS decoders en bij Erik doen de Uhlenbrock decoders het ook heel matig.

Succes!

NB mijn Ludmilla ga ik ook voorzien van geluid zodra ik tegen een schappelijk geprijsde 60948 aanloop. Ik ga er op eurospoor wel naar kijken....