maandag 11 april 2011

Baan in uitvoering 014

Het heeft een poosje geduurd sinds 'Baan in uitvoering 013', maar nu is de volgende stap een feit. Na het aanleggen van de voeding voor het niveau 0 is nu de besturing en beveiliging aan de beurt. Omdat ik me had voorgenomen veel aandacht te besteden aan de bereikbaarheid van belangrijke besturingsonderdelen zoals decoders e.d., heeft deze volgende stap even op zich laten wachten. Aan de noordkant van de baan heb ik eerst een drietal schotten geplaatst. Deze schotten hebben een hoogte van 16 cm. Op deze schotten komt straks de baan van niveau 2 te liggen. De ruimte tussen deze schotten wil ik gaan gebruiken voor twee laden. Op deze manier denk ik bij een eventuele storing of defect gemakkelijk een decoder te kunnen vervangen. Omdat de laden hoger liggen dan het frame, hoop ik dat de bedrading straks niet in de weg hangt. De ruimte onder de baan wordt namelijk gebruikt als bergrumte en dat is toch altijd 'een beetje trikkie' met laaghangende bedrading. Bijkomend voordeel van dit ladensysteem is dat het achterliggende baangedeelte ook goed bereikbaar blijft. Of het allemaal in de praktijk zo gaat werken, moeten we nog maar afwachten. 'k Ben nu aan het bekijken hoe ik de bedrading in de lade ga leiden. Goede suggesties zijn altijd welkom.

3 opmerkingen:

FRANK103 zei

op internet hebben ze het vaak over die boekbinders die je kan gebruiken om kabels bijelkaar te houden. Of een aantal ty-rips (schrijf ik dat goed zo?).

Ad zei

Frank,

bedankt voor de suggestie. Volgens mij heb ik bij jou wel eens het gebruik van de boekbinders gezien. Bevalt dat?
Andere vraag; ga je dit weekend nog naar naar Intermodellbau in Dortmund? Ik (helaas) niet; misschien volgend jaar weer.

FRANK103 zei

Hoi Ad,

nee, ik gebruik geen boekbinders, ik heb er over gelezen op het 3rail forum. Ik heb een kabelgoot aan de voorzijde van de baan en gebruik ty-rips om de bekabeling een beetje overzichtelijk te houden.
De neven gaan wel naar Dortmund en hadden mij ook gevraagd om mee te gaan, ik wil echter 2 of 3 locpilots kopen voor een 81, 86 en de 110 (kan de decoder uit de 86 ook in), ik ben van mening dat ik voor mijn modelspoor- en fotografiehobby dan weer genoeg uitgegeven heb dit halfjaar. Op intermodelbau rondlopen tussen de koopjes voelt dan net aan als met de weightwatchers een middagje langs febo, mcdonalds etc. Maar Houten op 7 mei staat wel op de kalender (ik zoek nog steeds een 114).