zaterdag 18 oktober 2008

Parijs - Gare Du Nord - oktober 2008


15 oktober 2008
Gepland vertrek met de Thalys vanaf Rotterdam Cs: 9:26 u. Alleen, toen we om 9 uur op Rotterdam Cs stonden, was er een stroomstoring. Al het treinverkeer in Rotterdam lag stil. Een groot deel van de stad zat zonder stroom. Om 10.00 kregen we op het perron te horen dat onze trein via Den Bosch was omgeleid. Wachten en nog eens wachten... 11.15 u: de eerste treinen begonnen weer te rijden. Advies: neem de stoptrein naar Roosendaal. Stap daar over op de stoptrein naar Antwerpen en probeer dan de eerst volgende Thalys te pakken. Dat hebben we gedaan. Resultaat: aankomst op Gare du Nord/Parijs 17.15 u. i.p.v. 13.35 u.


Notabene Nederlandse meisjes promoten in de hal van het station hun actie voor het goede doel... Op de achtergrond een grote vitrine, gevuld met 'kinetische kunst'.


De Eurostar.

TGV-Atlantique

Thalys in twee versies


Twee prachtige Franse locs.


Vergane glorie...


Nieuw dubbeldeks materieel voor het regionale verkeer.

treinstel voor de regio Picardië.

autorail

4 opmerkingen:

FRANK103 zei

Eurodisney geweest?

Ad zei

Hoi Frank,

Geen EuroDisney, Zomaar een paar dagen met familie naar Parijs geweest. Foto's Gare du Nord zijn nog erg 'vers'. Nog geen tijd gehad om ze van een kort commentaar te voorzien.

Ad

FRANK103 zei

"Waar zouden we zijn zonder de trein?"

Op tijd in Parijs.....

:-)

Ad zei

Ach, het was vakantie. Dan kun je maar beter zulke dingen voor lief nemen. Stress in de vakantie is natuurlijk een slechte zaak.