zondag 10 augustus 2008

Frankrijk 2008: La Gare de Quend


Tijdens de vakantie in het plaatsje Quend, Picardië, Noord-Frankrijk zagen wij in het centrum steeds een bord dat verwees naar het plaatselijke station van de SNCF. Nieuwsgierig geworden zijn wij de borden 'Gare de Quend'op een goede vakantiedag gaan volgen. Vooraf hadden wij al uitgezocht dat het van Quend naar Parijs ongeveer 225 km met de auto zou zijn. Misschien konden we beter met de trein gaan? Comfortabel instappen in Quend en in hartje Parijs uitstappen. Geen hectische toestanden met verkeer en parkeren in Parijs. Het zou wel wat gaan kosten; maar de auto rijdt ook niet voor niets... Vooral met de huidige branstofprijzen.
Na een lange wandeling vanaf de camping, samen met onze labrador, vonden we eindelijk ergens buiten het dorp 'La Gare de Quend'. Dat viel nog niet mee omdat het laatste bordje richting 'La Gare' ontbrak. Wat een ontnuchtering, een oud vervallen station in deplorabele toestand. Het station gelegen aan een dubbelsporige lijn; aan de rails te zien wel zeer regelmatig bereden.


Goed, de reis per trein vanuit Quend naar Parijs konden we wel vergeten. Maar we wilden aan de overkant van het spoor wel eens kijken. Het leek wat bosachtig. Naast het station was een hekje. Door dit hekje kon je de overkant van het spoor bereiken. Dus even kijken maar. Mooie omgeving, maar het wordt weer tijd om terug te gaan.


Voor het oversteken van het spoor word je doormiddel van dit bord gewaarschuwd. Echt op zijn Frans. Dit zou in Nederland niet zo meer kunnen. Maar ja, voor die anderhalve paardekop, die hier eens per halfjaar de rails oversteekt, is dit geen probleem. In ons behoorlijk volle Nederland wel. Boffen die Fransen toch maar!

Geen opmerkingen: