zaterdag 12 april 2014

Intermodellbau- Dortmund - 2014 (deel 1)

Vrijdag 11 april, half 9 vertrek vanuit verzamelplaats Gouda richting Dortmund. Aankomst rond half twaalf. Iets later dan de bedoeling, door wat omzwervingen in Dortmund en omgeving. De parkeertreinen rondom de Westfalenhallen waren al behoorlijk gevuld. Er moest dus geparkeerd worden op het nabijgelegen parkeerterreintje van de plaatselijke voetbalvereniging.
Het lokaalspoor 6 beursteam is deze keer uitgebreid met Jaap en Rob. Jaap (midden) is nu ruim een jaar gepensioneerd ( je kunt het hem niet aanzien; hij ziet er naar eigen zeggen nog 'heel strak'uit). Jaap is opzoek naar een zinvolle vrije tijdbesteding Hij raakte helemaal begeistert door 'de Kunstwerke aus Streichhölzern'..
Jaap heeft zijn hobby dus gevonden. Uiteraard had de rest van team liever gezien dat Jaap modelspoor had gekozen. Het mocht niet baten.
De Intermodellbau bezoeken betekent keuzes maken. Ook het Lokaalspoor 6 team werd hier toe gedwongen.
De diversiteit is enorm; bezoekers die hier voor het eerst zijn staan versteld. Ze hebbe vaak geen idee wat hen te wachten staat.
Van prachtig uitgevoerde plastic modelbouwmodeldellen tot
tot radiografisch bestuurde graafmachines, compleet voor voorzien van hydraulische installatie 


Opvallend is ook steeds meer prominente aanwezigheid van het grote modelspoor.
De grote schalen O en 1 worden dor steeds meer fabrikanten geproduceerd en niet ten onrechte; het zijn vaak prachtige  modellen. Nu nog een wat beter betaalbare prijs.... Alhoewel de prijs van de H0- modellen is tegenwoordig ook niet mis.



En natuurlijk mocht er in de grote schalen geen  Alpenspoor ontrbreken...; de Furka Oberalp.

Op de stand van Roco/Fleischmann een aantrekkelijke N-baan. Klein maar fijn. 

1 opmerking:

FRANK103 zei

Hoi Ad, vrijdag liep ik daar ook rond, maar dan van 09.00 tot 15.00. Uiteraard staat op mijn blog ook een (slaapverwekkend) verslag, ben benieuwd wat jij verder van deze beurs vond!
Vrgr
Frank