De antislipbanden waren nog origineel. Na ruim 24 jaar trouwe dienst zijn ze aan vervanging toe. De trekkracht nam af en de loc werd steeds lawaaiiger. Daarnaast reed de 1100 de laatste twee jaar zonder verlichting rond. De lampjes waren moeilijk te kopen. Uiteindelijk is het dan toch gelukt en is de revitalisering van de 1100 een feit.
Er is met de 1139 veel gereden. Het onderstel van het mtorgedeelte heeft veel gebruikssporen. Versleten antislipringen en vuile tandwielen zijn goed herkenbaar. Dus gaan we aan de slag. We beginnen met het losschroeven van kunststof locomotiefopbouw.
Als eersten worden de ombouw van het draaistel en de onderzijde van de draaistelsteun losgeschroefd.
Daarna kun je het motordraaistel uit de locomotiefbak nemen. Dat moet wel voorzichtig gebeuren i.v.m. de bedrading. De oude antisliprinngen heb ik met en pincet verwijderd. Bij het opleggen van de nieuwe antislipringen goed opletten dat de antislipringen glad om de wielbanden komen te liggen. Als ze gedraaid om de wielen zitten krijg je een onrustige loop van de locomotief. Het weer inbouwen van het motordraaistel in omgekeerde volgorde. Tijdens het uit- en inbouwen foto's maken is heel handig en maakt de kans dat je 'het' niet meer weet klein.
Daarma wordt de verlichting onderhanden genomen. De koperen plaatjes voor de pluspolen van de lampjes waren beiden kapot. Daarom zijn de beide plusdraden direct op de plus de lampjes gesoldeeerd. De lampjes in de fittingen gedraaid.
De massadraad wordt op zijkant van de lampfitting gesoldeerd. Een rondje proefrijden zonder kap. Alles functioneert naar wens? Tandwielen reinigen met SR24 Modellbahnöl, met een tandstoker assen en tandwielen heel zuinig smeren. De kap er op en rijden maar!
Als afsluiting een vaagje filmpje!