dinsdag 31 juli 2012

Passau (Duitsland)

De vakantie werd dit jaar door Lokaalspoor 6 in Duitsland gevierd. Om precies te zijn in de deelstaat Beieren; in de buurt van de stad Passau. Dit gedeelte van Beieren wordt ook wel het Beierse Woud genoemd en ligt in de driehoek Duitsland, Oostenrijk en Tjechië. Op zich een mooi gebied, maar op spoorsgebied valt er niet zoveel te beleven.
Het stationsemplacement in Passau ziet er best indrukwekkend uit. Veel sporen, maar weinig treinbewegingen te zien. Op het moment van onze aanwezigheid kwam er juist een ICE binnenrijden. Verder waren er geen treinen te zien. Dat viel wel tegen. De verwachting was dat Passau een functie als grensstation een dynamisch beeld zou laten zien, met veel treinverkeer. Op de koersborden was te zien dat de volgende trein pas over een halfuur zou komen.
Opvallend was wel de aanwezigheid van de Franse 'Fret locomotief'. Op dit oostelijk gelegen grensstation verwacht je niet zo snel een goederenlocomotief van de nationale Franse spoorwegmaatschappij SNCF.


1 opmerking:

FRANK103 zei

Hoi Ad, erg jammer dat er zo weinig te zien was in Passau, zeker geen echt belangrijke lijn? Hoewel een ICE anders doet vermoeden. Dan is een bezoekje aan Emmerich of Venlo misschien een beter idee..... (Centerparcs in America)