zaterdag 11 februari 2012

Modelspoor - Praktische Raadgever


Modelspoor - Praktische Raadgever - Markus Tiedke - ISBN 978-90-447-2892-7 - Deltas


Korte samenvatting achterop het boek:

Zijn de treinen en rails van uw modelspoor aan een schoonmaakbeurt toe? Wachten wissels en signalen al lang op een reparatie? of wilt u de motor van uw Märklin locomotief ombouwen maar u weet niet precies hoe dat moet?.
Geen probleem, want in dit handige boek legt modelspoorkenner Markus Tiedke u alles haarfijn. Op een een praktijken duidelijke manier vertelt hij hoe uw spoorbaan deskundig kunt onderhouden, repareren en verbeteren.
Bovendien verklapt hij tal van professionele tips, van het betere lakwerk tot het uitrusten van modellen. Rijk geïllustreerd met veel foto's en tabellen is dit boek een praktische handleiding voor het dagelijkse onderhoud van uw modelspoorbaan.


Eerste indruk van Lokaalspoor 6:
Handig boek voor elementair onderhoud aan de modelspoorweg. Niet alleen geschikt voor de beginner; ook  de meer gevorderde modelspoorders kunnen dit boek als naslagwerk gebruiken. Het boek is in 9 hoofdstukken verdeeld:
  1. Het voertuig uitrusten
  2. Digitale techniek
  3. Bedrijfsfuncties
  4. Voertuigen reinigen en onderhouden
  5. Voertuigtechniek
  6. Modellen opbergen
  7. Dagelijks baanonderhoud
  8. Electrotechniek
  9. Werkplaats
Prijs in de plaatselijk boekhandel € 24,95

3 opmerkingen:

FRANK103 zei

ik zal het bekijken in de boekhandel, vaak gaan dit soort boeken vooral over gelijkstroom,en datin nu eenmaal veel minder boeiend :-)

FRANK103 zei

datin?
dat is!

Ad zei

Frank,

In dit boek is er een venwichtige verdeling tussen gelijkstroom en wisselstroom. Märklin speelt een vrij prominente rol. Ik ben het nu aan het lezen en het leest gemakkelijk. Er staan wellicht ook een hoop zaken in, die je al weet. Maar tot nu toe ben ik ook wel aardige nieuwe wetenswaardigheden tegen gekomen. Ik vind het wel een geschikt boekje.